dijous, 25 d’octubre del 2007

Marrakech: les Kasbahs a Ouarzazate (04)

El segon dia d’estada al Marroc vam matinar disposats a fer una llarga excursió fins a Ouarzazate per visitar les Kasbahs. Havíem de travessar la imponent serralada de l’Atlas pel coll de Tizi-n-Tichka de 2.260 metres d’altitud.

De Marrakech fins a Ouarzazate hi ha uns 200 kms. Però es necessiten gairebé quatre hores per recórrer la terrible carretera de muntanya que travessa l’Atlas. Cada revolt que fas supera l’anterior en duresa i alçada fins que arribes al coll, a 2260 mts. d'altitud, el Port del N'Tichka, el més elevat que travessa l’Atlas, el punt culminant del qual és el djebel Toubkal de 4.167 m.

La mala fortuna va voler que dues de les companyes de viatge, propenses al mareig, tinguessin molts problemes a causa dels revolts i de la velocitat excessiva del conductor, un noi jove que dominava molt bé el magnífic minibus Mercedes Benz que duia, però era una mena de “nubolari” o “fittipaldi” que agafava els revolts a tota velocitat i feia uns avançaments molt agosarats.

Això va amargar el dia a les dues noies que ho van passar fatal. Es van haver de fer força parades per que poguessin descansar de tant en tant i així tothom va tenir ocasió de començar a fer petites compres i sobretot collarets...

i tot plegat va fer que el viatge s’allargués més del compte.

De fet és una ruta que seria millor fer-la en dos dies, o be de trànsit, no pas en un sol dia com vam fer nosaltres.

I que anàvem a veure?, doncs dues Kasbahs molt interessants. La primera fou la de Ait Benhaddou, a pocs kilòmetres de Ouarzazate, la més espectacular. Està molt ben conservada.

Es tan famosa per que en ella s’han rodat moltes pel·lícules, tals com Lawrence d’Aràbia, Gladiator, Jesús de Natzaret, Sodoma i Gomorra, Alexandre el Gran, La mòmia, Babel, etc.




El conjunt de la Kasbah és realment impressionant i durant la visita una família berber que hi viu ens va fer entrar a casa seva

i ens va obsequiar amb pa calent acabar de fer. Tant pobres i tant acollidors...

Causa impressió també veure aquelles criatures petites que et miren amb aquells ulls grossos que sembla que et foraden,

i tu penses... quin futur els espera a aquests pobres infants...?


Després de dinar a Ouarzazate, en un restaurant sota una haima amb música berber en viu,

vam visitar la segona Kasbah, la de Taourirt, de mitjans del segle XVIII,

que havia estat una de les més grans de tot el Marroc, habitada per la dinastia dels Glaoui, encara que actualment només es visita una petita part que ha estat restaurada.


El guia ens va sorprendre quan ens va dir que era ell precisament el que sortia en la pel·lícula Babel quan la policia interroga a uns àrabs. Un paio molt simpàtic que ens ha fet ganes de tornar a visionar la pel·lícula.

Després d’aquesta visita, carretera i manta, i revolts i més revolts, fins arribar a les 9 del vespre a l’hotel de Marrakech.


Marrakech (03) - Marrakech (02) - Marrakech (01) - Marrakech (00)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin