dilluns, 4 de maig del 2009

BURGOS - Coral Espígol, turisme tot cantant...

Haig de fer una interrumpció en la crònica sobre la Camarga, ja que aquests tres dies festius de primers de maig, hem anat a Burgos amb la Coral Espígol a fer un intercanvi amb una coral d'allí, la Coral Polifónica del IES "Pintor Luis Sáez".

Teníem programat un Concert pel dissabte dia 2 de maig a les 20 hores, a la parròquia de San Nicolàs de Bari de Burgos, on hi ha un magnífic retaule gòtic de pedra d'alabastre, obra de Francisco de Colonia.

Però el nostre desig i el plaer de cantar va fer que el dia abans, mentre visitàvem la ciutat acompanyats per en Rafael Santamaría, el president de la coral del IES, i érem dins la Catedral, en una de les dependències, la Sala Capitular, i de manera espontània ens poséssim a cantar una de les belles cançons burgaleses que havíem après per interpretar en el concert de l'endemà, concretament "Esta tierra".


Després de la visita a la catedral, i tot circulant per la ciutat, quan érem sota l'Arc de Santa Maria, la porta de l'antiga muralla que dóna accés a la part vella de la ciutat, i amb la sorpresa de tots els vianants que per allí passaven, ens va donar per posar-nos a cantar "An Irish Blessing"...

Feia un fred força viu i un corrent d'aire important que s'enduia alguna de les notes subtils d'aquesta meravellosa pregària, però l'impacte de veure un grup informal de gent que ningú coneixia, cantant allà sota l'arc va ser força notable...


El dissabte dia 2, al matí vam fer visita cultural al monestir de Santa Maria la Real de las Huelgas, i després ens vam arribar fins a la Cartoixa de Miraflores, una joia de l'art gòtic tardà, i allà, davant de l'impressionant retaule de fusta policromada de Gil de Siloé, no vam poder resistir l'impuls de tornar a cantar, i aquest cop vam interpretar l' "Hymne a la nuit".


Arribat el dissabte a l'hora del concert, l'església de Sant Nicolás era plena de gom a gom, malgrat coincidir l'horari de ple amb el partit del Madrid-Barça... Penso que el concert va sortir tant bé i també el partit, pel bon esperit que tots hi vam posar.

Aquí podeu veure el vídeo que la Marta ens va fer mentre cantàvem la cançó "Esta Tierra", conjuntament les dues corals, l'Espígol i la del IES de Burgos.



Com no pot ser d'altra manera, al final del concert hi ha d'haver algun Bis i en Quim, el director, va decidir que féssim la "Ciutat de Parella", i aquest en va ser el resultat...


El diumenge 3, ja en el viatge de tornada vam visitar breument la localitat medieval de Covarrubias


i ens vam arribar fins les gorges de Yecla,

per acabar al monestir de Santo Domingo de Silos amb una frustració considerable, ja que el monestir era tancat en dia festiu.

I aquí vam aprofitar, abans de pujar a l'autocar que ens havia de retonar a Barcelona, per fer la foto del grup


I en el llarg camí de tornada en autocar, allà es va tornar a cantar més de mig repertori de la coral, i és que les ganes de cantar i passar-ho bé és un dels motors principals del grup.

Fins a la propera sortida, anirem afinant les cordes...

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin