dimarts, 27 de juliol del 2010

Noruega: L'espectacular 'carretera atlàntica'...(08)

  • la crònica del viatge comença aquí...  

La ciutat de Kristiandsund va créixer amb la indústria del bacallà salat, quan els peixos parcialment salats s'estiraven sobre les roques per deixar-los assecar al vent.

La ciutat està situada i construïda sobre tres illes rocalloses, actualment enllaçades per ponts.
Les infraestructiures a Noruega són molt bones i a voltes espectaculars, ponts i tunels uneixen poblacions i travessen muntanyes i fiords, a voltes fins i tot per sota l'aigua.

Ho comprovarem avui mateix quan ara sortim d'aquí i enfilem la costa en direcció a Bud i Molde per recórrer la famosa 'carretera atlàntica'.

 Amb aquest nom es coneix aquesta carretera costanera que va de Kristiandsund fins a Molde, tot enllaçant els illots i esculls exteriors de l'illa d'Averoya amb una espectacular successió de ponts.


Anem fent algunes parades per poder apreciar ben bé aquesta obra d'enginyeria tant especial 

 
Penseu que la importància d'aquesta carretera és tant gran que els noruegs la van escollir com la construcció del segle al seu país. 

Les obres de construcció van durar sis anys i en aquest període es van registrar fins a dotze tempestes amb categoria d'huracans. Són poc més de vuit kilòmetres amb vuit ponts damunt l'oceà.

 El punt culminant de la carretera és aquest pont de Storseisundet, amb 260 metres de llarg, i amb una curvatura espectacular per tal de poder resistir l'embat dels vents i de les onades d'aquests sector de la costa. Les tempestes de tardor poden arribar a ser un fenòmen impressionant on la força del vent pot arribar a velocitats molt fortes.

 
Saltant per damunt de les illes, continuàrem la nostra ruta fins a Bud, petit poble de pescadors estratègicament situat davant l'oceà, i pel camí podrem apreciar algunes de les magnífiques cases on viuen els noruegs...


 
 
En arribar a Molde,  encara trobem les bateries que els alemanys van muntar durant la Segona guerra mundial per controlar tota la costa...

 
 
 
La situació estratègica de Bud a l'entrada del fiord de Romsdal, on es troba la ciutat de Molde, va fer que fos considerada una plaça forta pels alemanys, i per això tots els accessos marítims es defensaven amb bateries d'artilleria costanera entre les que destacaven aquestes de Bud.

De camí cap a la ciutat de Molde ens acompanya una mica de pluja mentre observem el bonic paisatge

 
 
i arribem cap a migdia a l'anomenada 'ciutat de les roses'.  

 
Molde es beneficia d'un microclima especialment suau, per això l'abundància de flors és notable, 
i també és ben coneguda pel seu important festival de Jazz

 
Està situada a l'interior del fiord de Romsdal i abocada als anomenats 'Alps de Romsdal'
per això gaudeix d'una de les millors vistes del país.

Ho comprobarem mentre dinem en el espectacular Rica Seilet Hotel, 

 
 
 rodejats d'aquesta magnífica cadena de muntanyes

 
A la tarda d'aquest dia, ben dinats, continuarem la nostra ruta per terres de Noruega a través de les espectaculars muntanyes del comtat de More og Romsdal.

Però la tarda ens depararia encara experiències i aventures ben notables, relacionades amb els trolls,  que explicarem en el proper post...

* * *

1 comentari:

Clidice ha dit...

Tota una aventura! hauré de llegir l'aventura amb els trolls tornant de vacances! Bon agost! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin