divendres, 31 de maig del 2013

La subhasta del peix a Calp... (05)



Tornat de la nostra excursió per terres de la Marina Alta, era mitja tarda i encara ens va donar temps d'anar a veure com feien la subhasta del peix a la llotja dels pescadors.


Ho vaig filmar i aquest en va ser el resultat... per uns profans com nosaltres no deixa de tenir el seu interès. Us comentaré una mica com anava.


A sota la pantalla de la dreta hi ha una mena de fletxa vermella que és la que assenyala la caixa i la mena de peix que conté quan és a sota mateix, i al mateix moment la pantalla reflexa el tipus de peix que és i el preu de sortida que ràpidament va davallant a la baixa fins que algú dels pescadors assistents prem el seu comandament a distància per quedar-se el producte al preu més baix possible... és clar, si bades, el del costat ja te l'ha pres...
Tenen una pràctica extraordinària, i a tu simple observador, gairebé no et dona temps de veure què està passant.

Fixeu-vos un moment en un parell de productes: pràcticament al principi del vídeo (minut 0:09) apareix en pantalla la llagosta, a un preu de sortida de 33€ el kilo, i al cap de 4 segons, el pescador Maravall se l'adjudica per 24,25€.

Un altre moment interessant és quan surt una caixa amb Rap (minut 0.45), amb preu de sortida a 11,15€, i finalment s'adjudica a tan sols  5,90€.

I així successivament, un cop tancat el preu, un empleat posa gel damunt el producte i les caixes es retiren ja directament cap a les furgonetes dels compradors... Tot això amb una rapidesa i agilitat dignes de la major productivitat. Allà sembla que hi ha una rutina perfectament sincronitzada i tot va marxant sobre rodes... millor dit sobre la cinta rulant...

Es una experiència interessant que si no heu vist mai val la pena de fer-ho.


* * *
La crònica continuarà aquí... (06) 

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin