dimecres, 26 de març del 2014

Hem viscut l'ambient de les Falles en directe...!!!




El títol potser no sigui gaire engrescador ja que molts de vosaltres segurament haureu estat algun cop a veure Falles, però en el nostre cas no era així, i aquest any, aprofitant una estada a la localitat "arxifamosa" de Peníscola amb Mundo Senior, hem pogut anar a la localitat veina de Benicarló i gaudir de l'ambient típicament fallero que al voltant de sant Josep es viu en aquestes localitats ...

Ens feia certa curiositat i també il·lusió comprovar com era exactament això de les Falles i com la gent ho vivia, en especial el tema de l'experìència de ser present en el moment culminant de la "mascletà" que atreu tanta gent.

Abans però, ens vam dedicar a voltar pels carrers i places del poble per poder veure les ingenioses construccions que són les falles, certament amb molt d'art, ofici i d'enginy la majoria d'elles, i també actualment, plenes de reinvindicacions, crítiques i sàtires contra els polítics i les corrupteles. 
Veiem alguns exemples...

(dedicada al Florentino i al guaperes...)





 (aquesta dedicada al Barcenas)
 (i aquí ridiculitzant a la Soraia i al Rajoy en figura de mico)


 (artesania de tota mena...)
 (totes les falles homenatgen amb flors a la Verge)
Un altre aspecte interessant de la festa, és el de la desfilada de la Fallera major acompanyada per totes les noies guarnides amb els seus vestits típics de falleres i dels homes, també amb vestits típics, i bandes de música. 


Vam tenir l'oportunitat de trobar-nos-els a la sortida de l'església de Santa Maria.

(un detall d'aquests pentinats tant elaborats...)

Un detall simpàtic, tradicional i curiós alhora, és que el portal de la casa on viu la Fallera major es guarneix amb una simulació d'una típica barraca valenciana, i fins i tot el seu balcó s'identifica amb una bandera i un cartell amb el seu nom

Ens faltava encara anar a veure la falla que enguany havia guanyat el primer premi. Ho fem abans del migdia on hem d'assistir a la mascletà.
Enguany la falla guanyadora fou aquesta...




Instal·lats al vell mig de la plaça major de Benicarló, plena de gom a gom, a les dues en punt del migdia del dia 19 de març, festivitat de Sant Josep, vam poder ser presents a aquests 5 minuts plens de pòlvora, de colors i de soroll, sobretot molt de soroll, explosions potents que ens van deixar gairebé sords...!!


Hi ha que veure com els agrada per aquestes terres del País Valencià això dels petards i la pòlvora...


* * *
Aquí acaba la festa del matí, ja podem anar a dinar, i esperar el vespre per assitir a la cremà de les falles que han portat tantes i tantes hores de feina...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin