dissabte, 5 de març del 2016

Una altra assignatura pendent superada...!!

(el primer contacte amb la ciutat)
Feia temps i temps dèiem que havíem de visitar la Toscana i mai arribava l'ocasió de fer-ho.

Finalment aquesta darrera setmana ho hem aconseguit, no en la seva totalitat, però si que ens hem traslladat a la ciutat de Florència i l'hem passejada i conquerida durant 5 dies. Ja teníem una mica aquella sensació de la que en vaig parlar quan vam fer el nostre viatge a Venècia el 2011 (aquí), de que quan parlaves amb algun parent, amic o conegut, feien cara d'estranyesa quan confessaves que encara no coneixies la Toscana.

I és que per dues vegades consecutives, una agència de viatges en la que ens havíem apuntat per fer la ruta de la Toscana, va suspendre el viatge per falta de quorum... (evidentment l'agència avui ja no existeix després de tants fracassos...), per la qual cosa ens vam decidir a anar-hi pel nostre compte.

Ara sí que podem dir que hem visitat gairebé tots els principals monuments i punts d'interès de la ciutat, i molt en especial gràcies als consells i recomanacions que havíem rebut d'un bon amic i ex-company de feina, en J.J.

Seguint les seves pautes ens hem patejat les esglésies i convents de Santa Maria dei Carmine, Basílica di San Lorenzo, di la Santa Croce, di Santa Maria Novella, di San Miniato al Monte, la Cattedrale di Santa Maria dei Fiore (Duomo), amb el Battistero, i el Campanile dissenyat per Giotto, i fins i tot la Santíssima Annunziata.

 També hem vist alguns palaus, el Palazzo Vecchio a la Piazza della Signoria, el Palazzo Medici-Ricardi, el Palazzo Pitti, i les galeries de l'Accademia i la degli Offizi
Hem patejat les places i els mercats, molt interessants, especialment el Mercat Central, on hi bull una vida intensa i espectacular, i hem creuat ponts emblemàtics com el de la Santa Trinitat de Miquel Àngel, el Ponte Alle Grazie, d'on surtia el nostre autobús C1 que algun matí ens portava al centre, i evidentment el popular Ponte Vecchio, que vèiem cada dia desde la finestra del nostre petit i encantador hotel situat al costat mateix.


Evidentment que molts o la majoria de vosaltres, possibles lectors, ja coneixeu a bastament la ciutat de Florència, i no cal que us en faci la lloança, però si que en iniciar la meva crònica d'aquest darrer viatge, voldré fer dues primeres anotacions molt especials dels dos llocs que més ens van emocionar i impressionar. El primer la Cappella Brancacci a Sta. Ma. del Carmine, i la segona el Convent de San Marco, amb les delicioses i exquisides pintures de Fra Angèlico, qui fou frare de la comunitat i es va encarregar de decorar totes les cel·les.

Cinc dies no donen per més, però hem tingut suficient per gaudir d'un bany d'art i de cultura, i de quedar gairebé trasbalsats amb la Síndrome de Sthendal davant tanta bellesa.
* * *

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Sana enveja! si és que de sana n'hi ha. Com no hi ha platja ho tinc vedat, vedat per la part contractant de la primera part, o sia que enguany de nou: Lanzarote. Compte! ja m'agrada, però la Toscana és la meva asignatura viatgera pendent. No sé si mai podre arribar a estar sota el seu sol.

Salvador ha dit...

Benvolgut Francesc, sí que és una llàstima...
Nosaltres també feia anys que hi volíem anar i finalment ens hem decidit, i val molt la pena, això que tan sols ens hem limitat a la ciutat de Florència. La resta de poblacions potser les farem algun dia.
Amb tot, per tal que tu també puguis anar fent boca, en dies posteriors aniré penjant nous capítols de les meravelles que vam veure, així potser us acabareu d'animar del tot.
Una abraçada,
Salvador

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin