divendres, 27 de maig del 2016

El debat PENDENT que ningú s'atreveix a plantejar...

Aquests darrers dies s'han viscut grans tensions al barri de Gràcia a causa del problema pel desallotjament del local ocupat.
Hi ha qui critica i molt, l'actuació dels mossos, hi ha qui critica l'ajuntament, hi ha qui està d'acord amb els veins, hi ha qui critica els okupes, hi ha qui no està d'acord amb ningú, i tothom diu que és totalment intolerable l'actuació dels grups violents NO identificats...!!

I aquí crec jo està el "quid" de la qüestió. El gran DEBAT PENDENT...

Qui són aquests grups violents?. Qui són aquests grups de joves encaputxats i emmascarats?
Qui els financia?. Qui els organitza?...
Realment algún responsable de l'ordre al nostre país sap qui són i els té més o menys controlats?... Si és així, perquè no se'ls deté i se'ls posa a disposició de la justícia i que així puguin passar una bona temporada a l'ombra, a veure si es calmen i els passen les ganes d'anar trencant vidres i mobliari urbà a cada actuació.
Si no se'ls identifica i no se'ls deté, o bé és per impericia policial, o bé hi ha altres tipus d'interesos amagats?... Es que potser alguns elements són fills de gent important? que no interessa desvetllar?... o fins i tot, potser hi ha algun fill de polítics actuals o no actuals, o fins i tot fills de policies o algun infiltrat del cos ??..
Fins a quin punt aquí darrera hi ha una trama amagada de boicot a tot el procès català, fomentat per forces estatals?. Hi ha un interès de fer passar Catalunya per un país violent, associar el Procès català actual amb un procès violent per fer-lo abortar?... Carregar-se el prestigi dels mossos d'esquadra, etc. etc. I mil i una preguntes mes.


Fins que aquest debat no es plantegi amb "llum i taquígrafs" i amb tots els elements implicats damunt la taula, estem perdent el temps miserablement llençant-nos acusacions uns damunt dels altres sense arribar a cap solució.

Demano una mica de VALENTIA senyors...!! per abordar les qüestions fonamentals sense por i sense misteris. Altrament tots comencem a pensar que hi ha moltes mans negres i moltes maniobres ocultes que no es destapen per por o per covardia. I els partits polítics, mentrestant, xiulant i mirant cap altres costats, barallant-se com a infants immadurs en un pati d'escola.

Així acabarem portant el país pel pedregar... Es realment això el que volíem després de tantes fantàstiques manifestacions els 11 de setembre ?. 
Comencem a estar realment preocupats i decebuts. 

* * *

6 comentaris:

Rosa Maria (rogoto) ha dit...

Totes aquestes preguntes i reflexions ens les fem més d'un i més de dos.

Joan Antoni ha dit...

Perquè en lloc de dispersar-los, no s'intenta detenir a aquests violents?. Hi ha d'haver-hi maneres.

Salvador ha dit...

Això mateix és el que jo intento reflectir en el meu escrit. Perquè no els poden detenir??... És un misteri molt misteriós, que evidentment fa sospitar

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Fa un parell de dies el comissari en cap del Mossos ho va explicar. Més o menys la qüestió rau en la dificultat de poder aportar proves davant el jutge, tota vegada que quan cometen els delictes, llençament de pedres, incendi de contenidors, trencarment d'aparadors, etc., van ben encaputxats i tapats amb mocadors perquè no se'ls pugui identificar.
No, jo no crec en la teoria de la conspiració espanyola. El problema el tenim nosaltres, és dins de casa, pel propis violents en primer lloc, per la cobertura que els donen tant la cup com barcelona en comú, de manera explícita o tàcita, i també, i això ho trobo més vergonyós encara, pels silencis de presidència i sostpresidència del govern de la Generalitat.
Tanmateix crec que el problema el tenim dins de casa.

Salvador ha dit...

El tinguem a fora o el tinguem a dins de casa, com tu comentes, el problema per mi continúa essent el mateix. Plantejar a nivell públic i col·lectiu el GRAN DEBAT pendent, i que poguem d'una vegada veure com es juguen totes les cartes i qui els autèntics "trumfos" de la qüestió. No creieu que sortiríem guanyant tots??

Anònim ha dit...

Molt bé, tots els teus raonaments, l'Eduard i jo n'hem estat parlant diàriament i també ens hem fet totes aquestes preguntes, i si segueix així acabarem malament, només ens faltaven les vagues dels TMC, que aquests en comptes de perjudicar als ciutadans podrien perjudicar a l'empresa fent horari normal i deixant que els ciutadans passin sense pagar, ja veuríem com aviat ho arreglarien tot.
Maria Dolors Farré

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin