diumenge, 2 d’abril del 2017

L'ALGARVE, la punta més salvatge i llunyana...(02)

  •  La història comença aquí   

Avui ens traslladem a la punta més occidental de la Península ibèrica, i per tant a l'extrem sud-occidental de la regió de l'Algarve. 

Aquí la natura presenta el seu aspecte més brutal i salvatge, els penya-segats són contundents i fan molt de respecte. Una placa ens recorda l'accident mortal que va patir aquí mateix un visitant holandès que desgraciadament es va acostar massa a la vora i va caure daltabaix.

Gaudirem d'un bon dia de sol i poc vent, cosa insòlita aquí mateix, i aprofitem per visitar les poques coses que hi ha al voltant i fer, això sí, moltes fotos.











Des d'aquest indret tant extrem, només podem admirar la immensitat de l'oceà i els impressionants espadats que rodegen tota aquesta punta del Cabo.

També podrem apreciar que enmig de tanta verticalitat també hi ha espai per algunes platges de somni, com aquestes...

 praia do Beliche
 platgeta sense nom...

Podeu veure un curta filmació de la espectacular praia do Beliche aquí:
https://www.youtube.com/embed/_Rl2b1xGkgY

o també aquí: https://youtu.be/_Rl2b1xGkgY
 


 les roques i les parets verticals són l'element dominant d'aquest indret
Iniciem tot seguit el camí de retorn en direcció est. I volem fer un petit descans i beure alguna cosa, per això en el primer trencall que trobem a mà dreta, un cop superada la població de Sagres, ens indica la praia do Martinhal. Seiem en un bar a prendre un refresc mentre contemplem també aquest bonica i llarga platja.

La següent parada, ja a prop del migdia, serà a una altra platja propera, en el poblet coster de Salema. És també un petit poble de pescadors, on aprofitarem per descansar una mica a la platja, on jo també voldré tastar l'aigua i ficar-hi el peus, i també buscarem lloc per dinar.

Evidentment que, com era d'esperar, l'aigua està geladissima, malgrat que el sol i la bona temperatura que feia invitaven al bany, però hagués estat una mica temerari, així doncs, em vaig limitar a remullar els peus i tot caminant per la vora de l'aigua fer unes quantes fotografies de la magnífica platja de Salema.

mirant cap a l'esquerra...
al davant mateix
 
sempre hi ha surfistes agosarats
el costat esquerra



detalls del poble de Salema

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin