diumenge, 2 de juliol de 2017

Castells, destil·leries, vins i aiguardents, a la Gascunya...(04)


Aquesta tarda del dilluns 19, que continua calorosa, ens dirigim a conèixer el castell de Lavardens, que fou l'antiga capital militar dels comtes d'Armagnac.

Va ser construït entre els segles XII i XVII. És una mostra del que ells anomenen un "Castelnau typique"

Se situa en un aflorament rocós des d'on es poden vigilar les cases del petit poble que el rodeja, i està envoltat per valls exhuberants.

Actualment està declarat com a monument històric.

























   
També, regularment, acull exposicions d'art, com la que vam poder veure nosaltres, bàsicament de diferents tipus de ceràmica.

 (una maqueta del conjunt)
Són destacables els antics mosaics primitius del segle XII, que encara es conserven en força bon estat.
 Algunes peces originals de l'exposició de ceràmica...



 






































 Finalment sortim dalt el terrat superior per veure el panorama que ens envolta.
(part posterior del castell)
Sortint del castell, ens dirigim fins a l'església, i a continuació fins a la sortida del poble, 

on ens recollirà l'autocar, allà podem veure el monòlit amb l'àngel al damunt, que és el símbol del poble, tal com apareix en l'escut propi.





















* *
Després de la visita al castell, tot circulant per camps i turons de la regió,
anàrem a visitar la destil·leria del "Domaine du Grand Conté", que ostenta una història antiga de 9 generacions...

La família Baylac va arribar al 1860 a aquest Domaine. Avui en dia, Michel Baylac perpetua la tradició heretada dels seus pares amb l'ajuda de la seva filla Aurélie, que és la persona que ens va atendre i ens va fer gaudir del tastet...

El tast de vins va ser molt complet... De la mà de la filla Aurélie, amb molta professionalitat i molta simpatia, ens va anar introduint en les diverses varietats dels seus productes...

Us ho explico: inicialment vam tastar dos tipus de vi, el blanc sec i el rosat.
A continuació una varietat anomenada Floc de Gascogne, el Floc blanc, i el Floc rosé. 
Són alguna cosa més que un aperitiu, ja que són sucs de raïms blancs o negres, no fermentats, i amb una proporció d'un 10% d'armagnac. Són vins a consumir dins de l'anyada.
I finalment el tastet del que ells anomenen "l'aigua de vida", l'Armagnac, del qual vam tastar les tres varietats: el VSOP (envellit 8 anys), el Napoleó (envellit 12 anys), i l'Hors d'Age (amb un mínim de 16 anys), tots ells amb textures, aromes i sabors diferents...





Per si voleu visitar-la:
La trobareu a la població de Roquelaure à 5 minuts d'Auch i 45 minuts de Tolosa.
Per si voleu més informació o contacte: www.domaine-grand-comte.fr  i mail: contact@domaine-grand-comte.fr / telf. +33(0)5 62 65 59 45.

Crec que la visita val molt la pena. No us decebrà... i tastareu coses bones. 

* * *





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin