diumenge, 10 de setembre del 2017

De JASPER a Sun Peaks, descobrint la British Columbia més profunda... (07)

Dissabte 19 d'agost, matí

Hem dormit a Jasper una petita població de muntanya, al peu de les Rocalloses.
Aquest matí abandonarem ja la zona camí de la part més interior de la British Columbia. 
ens acompanyen les boires matineres
Però abans de sortir totalment de les Rocalloses, passarem pel peu del Mount Robson, que amb els seus 3954 m. és el cim més alt de les Canadian Rockies. 
La llàstima fou que els núvols enganxats al cim no ens van deixar veure'l en tota la seva alçada i magnitud, només a través d'un vídeo en el centre d'informació vam poder copsar el cim nevat.
 (veieu aquí una curta panoràmica de la zona)
 

I a partir d'aquí vam agafar una via secundària que passant per zones més desèrtiques i semi-industrials com Blue River, i Avola ens portaran fins a Clearwater.

A prop de Clearwater trobarem el Ranxo Wells Gray Guest Ranch, on farem la parada per dinar i reviurem un ambient típicament de l'oest americà, amb barbacoa inclosa i sorpresa final al Saloon.
 El nostre guia, en Jean-Clement, gran guia i també gran bromista, 
ens surt a rebre a la porta del Ranxo
l'interior del local és d'allò més típic i ben ambientat.
El regenten una parella en que ell és un home corpulent, guarnit amb botes vaqueres i un barret del típic cowboy, del que no vaig obtenir imatges, i ella va anar de bòlit intentant servir-nos a tots.

El dinar, però no va ser cap cosa de l'altre món. Una amanida de primer, i de segon una carn de la barbacoa, que tenim la impressió que la tenien ja feta i la van rescalfar... era força seca i eixarreïda.

De postre un pastisset força bo, amb una nota de color molt divertida, ja que el propietari "cowboy" va demanar dos homes voluntaris -un d'ells vaig ser jo mateix, l'altre en Jaume- i se'ns va portar al recambró per disfressar-nos de dona amb uns pits ben grossos i ligueros, i així vam ser les encarregades de passar les safates amb els pastissos per a tota la colla.
La nostra aparició en escena va causar una autèntica sorpresa i revolució en tot el grup i vam ser fotografiats per una munió de càmeres... els resultats són bastant ridículs i impresentables, per això me'n guardaré ben bé de reproduir-ne cap, però va ser força divertit... Un divertimento del cowboy propietari del Ranxo que s'ho va passar en gran.


La tìpica maquina musical, i algunes fotos dels indis autèntics com aquest famós "Sitting Bull"...









A l'exterior, fins i tot hi ha una petita capella
 (l'interior molt senzill)
(la part posterior)

Abans de marxar del Ranxo, no puc estar-me de fer-me la foto amb aquesta mítica màquina de música tant típica dels locals americans

* * 
Tota aquesta zona queda inclosa en la part baixa del Parc de Wells Gray, ja que la part nord és pràcticament salvatge i de difícil accés. Nosaltres veurem la part sud de més fàcil accés. Aquest parc fa milers d'anys va ser una gran glacera, i l'efecte del desglaç i l'erosió van crear grans valls i cascades espectaculars que contemplarem durant la ruta.

Atès que la visita a les dues cascades que veurem va produir molt material fotogràfic i pel·lícules, prefereixo mostrar-ho en el proper capítol per poder-ne gaudir amb tranquil·litat.

Només apuntar aquí les dues grans cascades que podrem admirar, 
la primera l'anomenada Helmcken
 I la segona anomenada Spahat
Dos espectacles dignes de considerar i d'admirar...

Ho veurem en el proper capítol (08)

* * *


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin