dimecres, 30 d’agost del 2017

De CALGARY al Parc Nacional de Banff... (02)

dimecres 16 d'agost, tarda - de Calgary al Parc Nacional de Banff

En el camí cap a Banff i el seu Parc Nacional, ja comencem a notar l'evident presència de la muntanya.
 Abans, però, d'arribar a la ciutat visitarem dos llacs propers, Two Jack, i Minnewanka, i també unes primeres cascades, les del riu Bow.

La primera parada la fem a la riba d'aquest bonic i pacífic llac anomenat Two Jack
 














La parada següent la fem a l'extrem de l'immens llac anomenat Minnewanka (en siux: «Aigua dels esperits»).

És un llac glacial situat a la zona oriental del Parc nacional de Banff a la província d'Alberta, Canadà, a uns cinc kilòmetres al nordest del poble de Banff. El llac té 28 km (17 milles) de llarg i 142m (466 peus) de profunditat, que el fa el llac més llarg dels parcs de les Muntanyes Rocalloses canadenques.

No disposo de gaires imatges, ja que la tarda era calitjosa i emboirada,
i atesa la seva importància m'he permès manllevar d'internet aquesta imatge esplèndida d'aquest llac imponent
A la seva riba hi ha gran quantitat de serveis i de canoes per navegar i fer rutes pel llac. També hi havia un equip de naturalistes que proporcionaven informació sobre la fauna, i en especial sobre el comportament que s'ha de tenir davant la possibilitat de trobar-te amb un ós.
(podies tocar la pell d'aquest magnífic exemplar d'ós jove, 12 anys)

En un fulletó en francès i anglès, et fan recomanacions de com actuar davant la presència més que probable d'un animal quan circulem pel bosc:
i donen recomanacions tan simples i tant curioses com aquestes: Alerteu al óssos de la vostra presència, cridant, aplaudint amb les mans, cantant o parlant ben fort, xiulant fort, etc. sobretot a prop dels rius, de la vegetació densa, en dies de vent fort, i en sectors de poca visibilitat.

Després ens vam dirigir ja cap a Banff, però abans d'arribar ens acostem a la riba del riu Bow per veure els ràpids més d'aprop
(les muntanyes a prop de Banff)

 (el riu Bow i els seus ràpids)
i som davant mateix de l'imponent edifici del hotel Banff Spring.


En arribar a la població de Banff, podem constatar la gran animació que hi ha als seus carrers, és l'agost i està plena de turisme...
 i l'aspecte del seu carrer principal, la Banff Avenue, sota la imponent presència de la muntanya Cascade, que li dona una imatge d'un poble de postal
 Ens instal·lem al nostre hotel per sopar i dormir i preparar-nos per a les noves emocions que viurem a l'endemà.
(vista des de la nostra habitació)

* * *
Demà, dijous 17, començarem el dia visitant dos dels llacs més emblemàtics de la zona, el llac Louise, i el llac Moraine... això si la calitja i el fum dels incendis recents que encara és ben present, ens ho permeten... I també agafarem un telefèric per pujar dalt de la Sulphur Mountain.
 Tot això ho veurem en les meves properes cròniques.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin