diumenge, 3 de setembre del 2017

BANFF... tot i no ser a Venècia, avui agafarem una Gòndola...(04)

dijous 17 d'agost, tarda 


Aquesta foto justifica el títol d'aquest post, ja que curiosament aquí en aquest país, a aquest telefèric li diuen Gondola (sense accent), que a nosaltres ens feia molta gràcia cada cop que el nostre guia ho pronunciava, ens pensàvem que feia broma, però no, és així mateix.

Aquestes petites cabines (gondoles) per a 4 persones, ens portaran a 2500m d'altura per admirar unes magnífiques panoràmiques sobre la ciutat de Banff i el seu Parc Nacional.
 A mesura que anem pujant amb la gondola la vista sobre la vall i amb Banff al fons es va fent més patent...
També, fent servir el zoom, podem veure el gran hotel Banff Spring
I girant la vista a la dreta tenim la visió de la carena frontal...
I també per intentar vèncer la poca visibilitat ambiental a causa de la humitat, faig una prova en sèpia que sembla dóna una mica més qualitat d'imatge..., si més no permet apreciar la silueta de la muntanya Cascade damunt de Banff amb una mica més de relleu
Un cop dalt del mirador tenim una mica més de camp de visió
 Muntanyes encalitjades cap a ponent...
 Veiem aquí el cim de la muntanya, anomenat Sanson Peak, i alguns pocs ens animem a fer l'ascensió. Jo surto acompanyat amb en Pere C.
Primera vista en direcció nord, sembla que es nota un aire més fresquet i més intens que ens dóna l'esperança que pugui fer canviar l'atmosfera tant pesada que tenim aquests primers dies...
 Hi ha petits miradors durant l'ascensió la qual es fa de manera molt còmode malgrat el desnivell, per unes escales i replans de fusta molt ben adaptats a l'orografia del terreny
 
Durant l'ascensió ens acompanyen aquests simpàtics animalons, els esquirols, que ja han perdut la por als humans i ens venen a recollir el menjar directament de les nostres mans
Ja pràcticament arribem dalt, i un rètol ens dona la benvinguda al Sanson pic


I aquest altre rètol ens explica una mica d'història sobre aquest punt on hi hagué un important observatori meteorològic des del 1903 fins a mitjans del 1930.

El senyor Norman Sanson, conservador del museu del Parc de Banff i observador meteorològic del govern federal, va escalar aquesta muntanya més d'un miler de vegades per tal de recollir les dades de la meteorologia. En memòria seva, el seu nom va servir per batejar aquest cim.

Quan el servei meteorològic va començar a fer previsions a l'Oest el 1903, Banff ja estava a punt. El nou observatori penjat al damunt de la muntanya va contribuir a millorar el treball de les previsions a escala nacional.

Els butlletins informatius prevenien a la població de la propera arribada de nevades importants, de focs, de sequeres i d'inundacions, i ajudaven als agricultors a determinar el moment propici per sembrar o per fer les collites.

* *


Quedo una mica embadalit contemplant el panorama des del cim del Sulphur mountain
 
Des d'aquest punt tant estratègic aprofito per a fer una petita filmació circular que ens permet veure el panorama de 360º.


Per commemorar l'ascensió i l'esforç, ens fem aquesta foto amb en Pere C.
* *
Un cop vam ser a baix, vam poder copsar la brillantor dels cables que s'enfilen fins dalt de tot per pujar les gondoles.
I l'impressionant muntanya que domina sobre la ciutat de Banff

* * *
Demà sembla que el temps millorarà, el vent fort que ha girat a nord aquí dalt, fa presagiar, utilitzant la meva experiència meteorològica muntanyenca, que demà l'atmosfera ha de ser més neta, sense tanta calitja. I així fou..!!

Serà un dia intens, visitarem dos llacs més, també importants i molt bells, i també farem l'experiència de trepitjar la gran gelera Athabasca.
Ho veurem tot en el proper post (05).

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin